Måndag 17 juni 2019
Vi finns här: www.nak.se

Forumtråd:

"Val av kamera"

 

Val av kamera Josef berglund, 2017-02-26

Hej! Vi är nya inom Astrofoto men intresset är stort och vi vill lära oss. Vi har ett väldigt fint teleskop med neq6-montering (tänkte fota genom teleskopet). Efter visuellt observerande och en kompis besök med kamera så bestämde vi oss för att satsa på en kamera. Budgeten är knappast obegränsad så har sökt en del efter begagnade kameror och undrar vad ni tror? En Canon 400d, är det något att ha vid foto av djuprymden? En Canon 70d verkar väldigt bra men kostar en del. Naturligtvis förstår vi att det är en dyr hobby men tänkte mest som en "startkamera" så kan man uppgradera när man lärt sig grunderna. Kanske lite dålig information men hoppas ni ändå kan rekommendera något.

Re: Val av kamera Bengt-Erik Söderström, 2017-02-26

Jag skulle nog gå till det billigare alternativet. Själv använder jag en Canon 1100D, som ju är en billigare version, med bra resultat. En dyrare modell med massor av megapixlar etc ger förmodligen inte bättre astrobilder.
För de riktigt avancerade ser de till att astromodifiera kameran, vilket innebär att den försetts med speciellt filter för utökad känslighet för rött och det djupröda Ha-området.

Sen behöver du en adapter, en T2 ring, för anslutning av kameran till teleskopet som alltså används som ett långt teleobjektiv. Även en trådutlösare behövs, dels för längre exponering än 30 sek, dels för att hålla skakningarna borta

Lycka till!

Re: Val av kamera Josef, 2017-02-26

Tack för snabbt svar! Har beställt en kamera samt tillbehör så vi kan börja fota så fort vädret tillåter. Blev en Canon 400d och jag tror knappast att det är kameran som kommer begränsa oss i början. Har läst rätt mycket här och på andra forum för att få lite kött på benen och jag vad jag förstått så är deep-sky-stacking ett bra program för att stacka bilder? Först kanske vi ska lära oss fota men hade varit kul att få hålla på med bilderna lite grann molniga dagar (de är ju rätt många i antal). Tack återigen!

Besvara tråden |  Visa alla trådar | Skriv nytt meddelande